• Darnózseli Község Weboldala


Darnózseli Adventi Napok

Dátum: 2019-11-30 -
Helyszín: Darnózseli


2019-ben November 30-án kezdődött az immáron 18. Darnózseli Adventi Napok. A rendezvénysorozat magába foglalja a községi ablaknyitogatót, a gyertyagyújtást, és kórustalálkozót, és ráadásként  még az iskolások nagy karácsonyi műsorában is gyönyörködhetünk.
 

Advent minden napjára jutott egy-egy vállalkozó család, vagy egyesület, aki részt vett az adventi Ablaknyitogatóban. Ilyenkor díszbe öltöztetik házuk egy ablakát, ami az adventi kalendárium egy-egy napja. Az adott napra a házigazdák még egy kis agapéval is várják az érdeklődőket.

November 30-án volt az első községi gyertyagyújtás, Miksó Ferencné Ilus néni által felajánlott, Bem téren felállított fa előtt. Az első gyertyát a falu egyik legidősebb polgára gyújtotta meg. Az adventi gondolatokat Dr. Takács Julianna háziorvos mondta el. Már negyedik éve látogat el hozzánk Kegye János pánsíp művész, aki a gyertyagyújtás után a templomban adott koncertet.

December 7-én, a második gyertyagyújtáson a középső csoportos óvodások adták elő műsorukat és ők is gyújtották a második gyertyát. Ekkor érkezett a Mikulás a faluba, ajándékot osztva a megjelenteknek. Az eseményen a Szülői Munkaközösség teával, forralt borral, zsíros kenyérrel és különféle sütemény tálakkal várta a vendégeket, a befolyt összeget pedig az Óvoda Alapítvány javára ajánlották fel.

 

December 8-án került megrendezésre az Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület Énekkara általa XII. Darnózseli Adventi Templomi Kórustalálkozó. Fellépett a Halászi Hagyományőrző egyesület Népdalköre, a Morgenstern Chor Hegyeshalomból, az Abendstern Chor Kimléről és a házigazda a az Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület Énekkara Darnózseliről.
 

December 14-én este az adventi gondolatokat Dr. Galla Gábor esperes, plébános osztotta meg velünk, majd a Gólyavár óvoda elbűvölő műsorát hallgathattuk meg. A rózsaszín gyertyát Dr. Galla Gábor plébános a gyermekek közreműködésével gyújtotta meg. Az eseményen a Szülői Munkaközösség teával, forralt borral, zsíros kenyérrel és különféle sütemény tálakkal várta a vendégeket, a befolyt összeget pedig az Óvoda Alapítvány javára ajánlották fel.
 

December 18-án az iskolások gyönyörű szép karácsonyi műsorának lehettünk részesei, aminek idei helyszíne,  a jövőre 90. éves Szent József Plébániatemplom volt.
 

December 21-én, már állt a karácsonyfa mellett Bálint József faszobrász alkotása, a Darnózseli Betlehem. Ezen a szombaton a halászi hagyományőrzők mutatták be a pásztorjátékot, és az utolsó gyertyát a falu legfiatalabb polgárának szülei gyújtották meg a közvetlen Bécsen keresztül Betlehemből érkező betlehemi békelángról, amelyből 2009-től a Mustármag Ökumenikus Karitász jóvoltából a darnózseliek, és a környező települések is részesülhetnek.

 

 Vissza


Programok, események


AKTUÁLIS HÍREK