• Darnózseli Község Weboldala


Útfelújítás

Tisztelt Hársfa utcai Lakosok!

 

Darnózseli Község Önkormányzata a Miniszterelnökség által meghirdetett Magyar Falu Program „Önkormányzati tulajdonú utak felújítása” tárgyú pályázati kiíráson eredményesen szerepelt, 23.998.498,- Ft támogatásban részesült. Az eredményes pályázatnak köszönhetően lehetővé vált a Hársfa utca aszfaltburkolattal történő kiépítése.

 

A szigetközi főút felöli szűk szakaszon a jelenlegi járda elbontásra kerül. Ezen a 125 méter hosszú szakaszon a kivitelező zárt csapakékcsatornát, valamint vízelvezető szegélysort épít, víznyelőkkel. A szegélysor az összegyűlt csapadékvizet elvezeti a víznyelőkig, amik belevezetik a vizet a zárt rendszerbe, mely rákötésre kerül az országos közút csapadékvíz elvezető rendszerére. Az utca hátsó szakaszán a csapadékvíz nyílt, földmedrű árkokban kerül elszikkasztásra.

Az utca első 125 méteres szűk szakaszán az elkészülő aszfaltburkolat 4,10 m, míg az azt követő 175 méteres szakaszán 4,50 m szélességben kerül kiépítésre.

 

A kivitelezés kezdetének várható időpontja: 2020. augusztus 03.

 

A kivitelezés során kisebb korlátozások mellett a forgalom fenntartása folyamatos lesz. A csapadékcsatorna és szegélyezési munkálatok idejére a kivitelező az utca közút felöli (Templom felöli) szűk szakaszát lezárja, így ekkor a közlekedés kizárólag a Táncsics utca irányából lesz lehetséges.

 

Teljes útlezárásra az útburkolat építési munkák során kell számítani, melyről egy nappal korábban értesítjük Tisztelt Lakosságot.

 

Az útburkolat építési munkák várhatóan 2 napot fognak igénybe venni.

 

A Hársfa utca útépítésének várható befejezési időpontja: 2020. szeptember 30.

 

 

Szíves türelmüket és együttműködésüket ezúton is köszönve, üdvözlettel:

 

Darnózseli. 2020. július 27.

 

Fazekas Zoltán sk.

Darnózseli Község PolgármestereVissza


Programok, események


AKTUÁLIS HÍREK