• Darnózseli Község Weboldala


Darnózseli Adventi Napok

Decembert 30-án kezdődött a IV. Darnózseli Adventi napok. Az rendezvénysorozat magába foglalja a községi ablaknyitogatót, a gyertyagyújtást, és kórustalálkozót.


Advent minden napjára jutott egy-egy vállalkozó család vagy egyesület, aki részt vett az adventi kalendáriumban mint egy-egy nap kis ablaka. Díszbe öltöztetik házuk egy ablakát az adott napra és kis agapéval várják az érdeklődőket.
 

November 30-án volt az első községi gyertyagyújtás, Miksó Ferencné Ilus néni által felajánlott, Bem téren felállított fa előtt. Az első gyertyát a falu egyik legidősebb polgára gyújtotta meg. Az adventi gondolatokat Dr Takács Julianna háziorvos mondta el. Már negyedik éve látogat el hozzánk Kegye János pánsíp művész, aki a gyertyagyújtás után a templomban adott koncertet.
 

December 7-én, a második gyertyagyújtáson a középső csoportos óvodások adták elő műsorukat és ők is gyújtották a második gyertyát. Ekkor érkezett a Mikulás a faluba, ajándékot osztva a megjelenteknek. Az eseményen a Szülői Munkaközösség teával, forralt borral, zsíros kenyérrel és különféle sütemény tálakkal várta a vendégeket, a befolyt összeget pedig az Óvoda Alapítvány javára ajánlották fel.

December 8-án került megrendezésre az Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület Énekkara általa XII. Darnózseli Adventi Templomi Kórustalálkozó. Fellépett a Halászi Hagyományőrző egyesület Népdalköre, a Morgenstern Chor Hegyeshalomból, az Abendstern Chor Kimléről és Az Őszirózsa Nyugdíjas Egyesület Énekkara Darnózseliről.

December 14-én este az adventi gondolatokat Dr. Galla Gábor esperes, plébános osztotta meg velünk, majd a Gólyavár óvoda elbűvölő műsorát hallgathattuk meg. A rózsaszín gyertyát Dr Galla Gábor plébános a gyermekek közreműködésével gyújtotta meg. Az eseményen a Szülői Munkaközösség teával, forralt borral, zsíros kenyérrel és különféle sütemény tálakkal várta a vendégeket, a befolyt összeget pedig az Óvoda Alapítvány javára ajánlották fel.

December 21-én halászi hagyományőrzők mutatták be a pásztorjátékot, az utolsó gyertyát a falu legfiatalabb polgárának szülei gyújtották meg a betlehemi békelángról.

 

 Vissza


Programok, események


AKTUÁLIS HÍREK